Digitale prikklok

Prikklok op elk apparaat

Binnen 2 minuten een prikklok actief. Laat je medewerkers eenvoudig inklokken met hun unieke pincode en heb altijd een kloppende payroll.
Een barista die met een kop koffie in haar hand naar haar laptop kijkt.
Een overzicht van gewerkte uren per dienst.

Op elke locatie in- en uitklokken

Maak voor elke locatie een unieke prikklok en houd de urenregistratie gecentraliseerd bij.
Een visuele weergave van de personeelsplanning.
Geen dure hardware
Maak van elk device een digitale prikklok. Geen pasjes of kastjes meer nodig.
Linkt naar andere onderdelen website
Een visuele weergave van aanvragen in Workodo.
Nauwkeurige payroll
Zet alleen daadwerkelijk gemaakte uren door voor verloning.
Linkt naar andere onderdelen website
Een weergave van de bezetting en overuren in Workodo.
Real time aanwezigheid
Zie in een oogopslag hoe laat een dienst is gestart en wie er aan het werk is.
Linkt naar andere onderdelen website
Een man in een opslag hal met een tablet in zijn hand.

Prikklok app

Zie real-time aanwezigheid en pauzes

Laat je medewerkers inklokken en zie wie er aan het werk is en hoe laat er is ingeklokt. Op deze manier weet je altijd je actuele bezetting en heb je inzicht in welke medewerkers aanwezig zijn en vanaf hoe laat.

Inkloksysteem

Bespaar op kosten en implementatie

Fysieke inkloksystemen vragen vaak een lange en dure implementatie: Kastjes moeten worden aangeschaft worden, medewerkers voorzien van een pasje. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook geld en is niet schaalbaar. Met een digitale prikklok maak je zelf van elk device eenvoudig een inkloksysteem.
Een vrouw die werkt met haar laptop.Het aanvragen van verlof via de mobiel.
Een man en vrouw die in de bouw werken en met elkaar spreken.

Inklokken door personeel

Altijd kloppende payroll

Met verloning op uurbasis is het belangrijk dat je kloppende uren hebt om te verlonen. Juiste notering van de uren hierin is cruciaal. Met een prikklok vereenvoudig je dit proces. Jij bepaalt met Workodo hoe je team inklokt: met mobiele app, webbrowser of prikklok. En na accordering, gebruik je deze uren voor de verloning.

Controleer personeelskosten

Integreer met je planning  

Komen je geplande uren wel overeen met de werkelijkheid? Of werkt men juist meer of minder dan gepland? Vergelijk je planning met daadwerkelijk gewerkte uren in Workodo. Gebruik de urenregistratie om jouw planning te optimaliseren.
Een vrouw die werkt met haar laptop.

Probeer 14 dagen gratis

Dé complete planning software

Daadwerkelijke werkuren
Door een digitaal en uniform inklokken heb jij de werkuren in een handomdraai en verloon je altijd het juiste.
Voorkom prikklokfraude
Laat je medewerkers inklokken met unieke pincode en voorkom de fraude met prikklok.
Controleer werkuren
Keur de gewerkte uren goed of af. Zijn ze onjuist geregistreerd? Bewerk ze dan eenvoudig in bulk.
Gewerkt vs gemaakte uren
Vergelijk je planning met de gewerkte uren en weet of je een realistische planning hebt gemaakt.
Makkelijke implementatie
Het aanmaken van een prikklok is gedaan in minder dan twee minuten. Geen dure hardware of implementatie nodig.
Inzicht in aanwezigheid
Zie welke medewerker waar aan het werk is door medewerkers op locatie in te laten klokken.

Veel gestelde vragen

Wat is een prikklok systeem?

Met een prikklok systeem maak jij het je medewerkers mogelijk om gecentraliseerd tijd te schrijven. Vroeger bestond dit uit een fysieke klok waar op een papiertje de datum en tijd werd gedrukt. Tegenwoordig zijn er moderne oplossingen door middel van digitale prikklokken. Hierbij wordt de tijd vastgelegd waarop en medewerkers zich aan- en afmeld.

Wat betekent inklokken en uitklokken?

Als er gebruik gemaakt wordt van een prikklok, dan wordt er vaak ook gesproken over inklokken en uitklokken. Hiermee wordt simpelweg bedoeld hoe laat je werkdag / dienst start en hoe laat deze eindigt. Inklokken staat dan voor de start van je werkdag, uitklokken voor het einde van je werkdag.

Hoe werkt een digitale prikklok?

Als de medewerker aankomt op locatie, dient deze zich aan te melden voor zijn/haar werkdag. Dit gebeurt door in te klokken op de prikklok. Met Workodo is dit mogelijk via mobiel, tablet of een ander gekozen device. De medewerker logt in met zijn inloggegevens en geeft vervolgens aan dat de dienst start. Wanneer een medewerker pauze neemt, registreert deze dat ook via de prikklok. Tot slot geeft de medewerker aan wanneer de dienst eindigt. Jij hebt vervolgens een volledig digitale urenstaat met de werktijden van jouw medewerker.

Wat is het verschil tussen een digitale en een hardware prikklok?

Nauwkeurige urenregistratie is belangrijk en een prikklok helpt daarbij. Als er gesproken wordt over een hardware prikklok, dan is dat een vaak duur systeem wat geïnstalleerd moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pasjes lezer aan de muur. Medewerkers klokken hier in en uit met een fysiek pasje of druppel. Bij een digitale oplossing maak je gebruik van een cloudbased oplossing. Hierdoor hoeft er geen dure hardware worden aangeschaft en is de prikklok altijd up to date.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een prikklok?

Het gebruik heeft natuurlijk voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we enkele voor- en nadelen hieronder voor je uitgeschreven:
Voordelen:
- Werknemers kunnen snel en gemakkelijk in- en uitklokken:
Eenvoudige registratie van werktijden voor werknemers.
- Nauwkeurige tijdregistraties: Het voorkomt fouten in salarisadministratie door betrouwbare registratie van begin- en eindtijden.
- Accountabiliteit: Helpt bij het bijhouden van aanwezigheid en stelt managers in staat hun prestaties te beoordelen.
- Cloudgebasseerde oplossingen: Maken het makkelijk om overal een prikklok te maken.

Nadelen: 
- Onnauwkeurigheden:
Men kan vergeten uit te klokken, waardoor dit handmatig gecorrigeerd moet worden.
- Kosten: Het aanschaffen van traditionele oplossingen met hardware, druppel en/of pasjes systeem brengt vaak hoge kosten met zich mee.

Hoeveel medewerkers en locaties kunnen gebruik maken van een prikklok?

Bij Workodo is er geen limiet aan het aantal medewerkers of locatie dat je kan toevoegen aan een prikklok. Maak je gebruik van meerdere locaties? Dan zie je per locatie de gekoppelde medewerkers verschijnen. Je stelt per prikklok in voor welke locatie deze actief is.

Waarom moet ik kiezen voor een digitale prikklok?

Een prikklok is een makkelijke manier om uniforme urenstaten te krijgen. Het groot verschil zit in de kosten. Voor een hardware prikklok is vaak een installatie vereist door een gespecialiseerde partij. Ook verouderd de techniek snel en moet er gebruik gemaakt worden van additionele matrialen voor inklokken, bijvoorbeeld pasjes. Als deze pasjes kwijt raken, zitten daar weer vervangingskosten aan. Bij een digitale prikklok maak je van elke laptop of tablet zo een prikklok. Medewerkers klokken eenvoudig in met een digitale pincode. En doordat het digitaal is, wordt de software automatisch geüpdatet.

Kan ik mijn medewerker aanwezigheid zien met een prikklok?

Wanneer een medewerker inklokt, zie jij dat de medewerker een urenregistratie heeft gestart. In het aanwezigheidsoverzicht van Workodo zie je jij vervolgens eenvoudig wie ingeklokt is en wie niet. Op de prikklok herken je ingeklokte medewerkers aan het groene bolletje achter hun naam. Zijn ze niet aanwezig of ingeklokt? Dan staat er een rood bolletje.