Digitale prikklok

Prikklok op elk apparaat

Maak van elk apparaat een prikklok voor het in- en uitklokken van je medewerkers.
Een barrista die naar een laptop kijkt.
Visuele weergave van ingeplande diensten per locatie.

Overal in- en uitklokken met de digitale prikklok

Digitale tijdregistratie, integratie met payroll en verlof registratie.
Een personeelsplanning.
Geen dure hardware
Maak van elk device een digitale prikklok.Geen kastjes, pasjes of druppels meer nodig.
Overzicht van urenregistratie.
Inklokken met code en foto
Voorkom prikklokfraude en zie wie en wanneer er wordt ingeklokt.
De bezetting tegenover de personeelskosten.
Geen lastige installatie
Maak een nieuwe prikklokken aan per locatie in slechts drie minuten.
Man in een warenhouse met een tablet in zijn hand.

Prikklok app

Zie real-time aanwezigheid en pauzes

Weet precies wie er aan het werk zijn op welke shift en wie er pauze hebben. Wees in controle over je actuele bezetting en speel eenvoudig in op onverwachtse drukte of ziekte.

Controleer personeelskosten

Integreer je planning met prikklok

Krijg moeiteloos inzicht in geplande uren versus daadwerkelijk gewerkte uren met Workodo. Voorkom verrassingen in hogere kosten, overuren en aanwezigheid. Geen onaangename verrassingen meer, maar een gestroomlijnde en nauwkeurige urenregistratie van gewerkte uren.
Vrouw die naar haar laptop kijkt.
Een man en vrouw die in de bouw werken en met elkaar spreken.

Inklokken door personeel

Bepaal zelf hoe je team registreert

Verkrijg flexibiliteit over inklokken. Of het nu via de mobiele app, webbrowser of telefoon is, de keuze is aan jou. Stel per locatie in hoe medewerkers kunnen inklokken en verkrijg zo een nauwkeurige en betrouwbare urenregistratie.

Dé complete planning software

Plan
Plan je medewerkers in met de personeelsplanning. Heb altijd kosten en bezetting onder controle.
Registreer
Registreer uren, verlof, ziekte en aanwezigheid. Heb één gecentraliseerde plek voor al je medewerker uren.  
Controleer
Controleer uren, verlof en kosten. Voorkom verrassingen op je payroll. Altijd de juiste gegevens.

Probeer 14 dagen gratis

Veel gestelde vragen

Wat is een prikklok systeem?

Met een prikklok systeem maak jij het je medewerkers mogelijk om gecentraliseerd tijd te schrijven. Vroeger bestond dit uit een fysieke klok waar op een papiertje de datum en tijd werd gedrukt. Tegenwoordig zijn er moderne oplossingen door middel van digitale prikklokken. Hierbij wordt de tijd vastgelegd waarop en medewerkers zich aan- en afmeld.

Wat betekent inklokken en uitklokken?

Als er gebruik gemaakt wordt van een prikklok, dan wordt er vaak ook gesproken over inklokken en uitklokken. Hiermee wordt simpelweg bedoeld hoe laat je werkdag / dienst start en hoe laat deze eindigt. Inklokken staat dan voor de start van je werkdag, uitklokken voor het einde van je werkdag.

Hoe werkt een digitale prikklok?

Als de medewerker aankomt op locatie, dient deze zich aan te melden voor zijn/haar werkdag. Dit gebeurt door in te klokken op de prikklok. Met Workodo is dit mogelijk via mobiel, tablet of een ander gekozen device. De medewerker logt in met zijn inloggegevens en geeft vervolgens aan dat de dienst start. Wanneer een medewerker pauze neemt, registreert deze dat ook via de prikklok. Tot slot geeft de medewerker aan wanneer de dienst eindigt. Jij hebt vervolgens een volledig digitale urenstaat met de werktijden van jouw medewerker.

Wat is het verschil tussen een digitale prikklok en een hardware prikklok?

Nauwkeurige urenregistratie is belangrijk en een prikklok helpt daarbij. Als er gesproken wordt over een hardware prikklok, dan is dat een vaak duur systeem wat geïnstalleerd moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pasjes lezer aan de muur. Medewerkers klokken hier in en uit met een fysiek pasje of druppel. Met een digitale prikklok wordt er gebruik gemaakt van software die op elk digitaal apparaat te installeren is. Hierdoor hoeft er geen dure hardware worden aangeschaft en is de prikklok altijd up to date.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een prikklok?

Het gebruiken van een prikklok heeft natuurlijk voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we enkele voor- en nadelen hieronder voor je uitgeschreven:
Voordelen:
- Werknemers kunnen snel en gemakkelijk in- en uitklokken:
Eenvoudige registratie van werktijden voor werknemers.
- Nauwkeurige tijdregistraties: Het gebruiken van een prikklok voorkomt fouten in salarisadministratie door betrouwbare registratie van begin- en eindtijden.
- Accountabiliteit: Helpt bij het bijhouden van aanwezigheid en stelt managers in staat hun prestaties te beoordelen/
- Cloudgebasseerde oplossingen: Maken het makkelijk om overal een prikklok te maken.

Nadelen: 
- Onnauwkeurigheden:
Men kan vergeten uit te klokken, waardoor dit handmatig gecorrigeerd moet worden.
- Kosten: Het aanschaffen van traditionele prikklokken met hardware, druppel en/of pasjes systeem brengt vaak hoge kosten met zich mee.

Hoeveel medewerkers en locaties kunnen gebruik maken van een prikklok?

Bij Workodo is er geen limiet aan het aantal medewerkers of locatie dat je kan toevoegen aan een prikklok. Maak je gebruik van meerdere locaties? Dan zie je per locatie de gekoppelde medewerkers verschijnen. Je stelt per prikklok in voor welke locatie deze actief is.

Waarom moet ik kiezen voor een digitale prikklok?

Een prikklok is een makkelijke manier om uniforme urenstaten te krijgen. Het groot verschil tussen een digitale prikklok en een hardware prikklok zit in de kosten. Voor een hardware prikklok is vaak een installatie vereist door een gespecialiseerde partij. Ook verouderd de techniek snel en moet er gebruik gemaakt worden van additionele matrialen voor inklokken, bijvoorbeeld pasjes. Als deze pasjes kwijt raken, zitten daar weer vervangingskosten aan. Bij een digitale prikklok maak je van elke laptop of tablet zo een prikklok. Medewerkers klokken eenvoudig in met een digitale pincode. En doordat het digitaal is, wordt de software automatisch geüpdatet.

Kan ik mijn medewerker aanwezigheid zien met een prikklok?

Wanneer een medewerker inklokt op de prikklok, zie jij dat de medewerker een urenregistratie heeft gestart. In het aanwezigheidsoverzicht van Workodo zie je jij vervolgens eenvoudig wie ingeklokt is en wie niet. Op de prikklok herken je ingeklokte medewerkers aan het groene bolletje achter hun naam. Zijn ze niet aanwezig of ingeklokt? Dan staat er een rood bolletje.