4/6/2024

Release 28 mei

een afbeelding in Workodo blauw die in witte letters een release aankondigt.

De afgelopen maand hebben we weer hard gewerkt om Workodo te verbeteren en door te ontwikkelen. Nieuw toegevoegd deze maand:

Release

Nieuwe rollen

Te beginnen hebben we twee nieuwe rollen toegevoegd aan Workodo: Teammanager en locatiemanager:

  • Een teammanager maak je verantwoordelijk voor een team. De teammanager kan zijn team inplannen, uren goedkeuren en verlofaanvragen behandelen.
  • Een locatiemanager maak je verantwoordelijk voor een locatie. De locatiemanager kan zijn locatie inplannen, kosten inzien, uren goedkeuren, verlofaanvragen behandelen en een prikklok aanmaken voor zijn locatie.
Een schematische weergave van de rechten per rol.

Lees meer over de verschillende rollen in de kennisbank.

Fotoverificatie

Naast het inklokken met een persoonlijke pincode, is het nu ook mogelijk om fotoverificatie te vragen bij in- en uitklokken op de digitale prikklok. Hiermee verminder je de kansen op prikklokfraude.

Een screenshot van de fotoverificatie bij de prikklok.

Lees meer in onze kennisbank.

Bulksaldo mutatie

Als je met plusmin-uren werkt, dienen deze ook verwerkt te worden. Hiervoor is het belangrijk dat je een duidelijk overzicht van te verwerken uren. Onder het tabblad Saldo's hebben wij het mogelijk gemaakt een bulkmutatie door te voeren op plusmin-uren.

  • Betaal je alle opgebouwde uren uit? Dan zet je hier na uitbetaling het saldo weer terug naar 0.
  • Wijs je ze toe als verlofuren? Dan zet je ze hier in bulk om naar het gewenste verlofsaldo.

De medewerkers zien mutaties direct terug op hun dashboard. Zo is er nooit meer onduidelijkheid over plusmin-uren.

Leer meer in onze kennisbank.

Kopieer je weekplanning

Roosters kunnen wederkerend zijn en wat is dan makkelijker om je rooster van een week gewoon te kopiëren. Voorheen was het mogelijk om het rooster van vorige week naar deze week te kopiëren of het rooster van deze week naar volgende week.

Vanaf nu is het ook mogelijk het rooster van deze week tot en met vier weken vooruit te kopiëren. Zo loopt jouw rooster gelijk met je periodes.

Lees er meer over in de kennisbank.

Toon gekoppelde posities

Maak je planning nog eenvoudiger door medewerkers te koppelen aan specifieke posities. Als je deze medewerker dan selecteert in je planningsbord, worden alleen gekoppelde posities getoond. Wil je iemand op elke positie kunnen inplannen? Dan koppel je iemand aan geen posities.

Heb jij wellicht ook suggesties die Workodo nog beter kunnen maken? Deel ze dan vooral!

Foto van auteur.
Jasmine Hakkert
Product Marketing Manager