14/3/2024

10 manieren personeel te bedanken tijdens de feestdagen

2 minuten
Een discobol om een tafel vol glitters.

Het is weer die tijd van het jaar waarin dankbaarheid en waardering hoog in het vaandel staan. Als werkgever is het van essentieel belang om je medewerkers te laten zien dat je hun inzet en toewijding waardeert. Hier zijn enkele creatieve manieren om je personeel te waarderen tijdens de feestdagen.

Persoonlijke kerstcadeaus

Overweeg om persoonlijke kerstcadeaus te geven aan je medewerkers. Laat zien dat je de moeite hebt genomen om iets speciaals voor hen te vinden. Denk aan geschenken die aansluiten bij hun interesses en voorkeuren. Het kan variëren van boeken en hobbybenodigdheden tot gepersonaliseerde items die hun naam of initialen dragen. Zo geven wij iedereen elk jaar een persoonlijke kerstbal, eentje die symbool staat voor de medewerker.

Kerstpakketten met een twist

Kerstpakketten zijn altijd een populaire keuze, maar geef er een creatieve draai aan. In plaats van de standaardproducten kun je kiezen voor pakketten met thema's zoals wellness, koken of zelfverzorging. Hiermee toon je niet alleen waardering, maar bied je ook iets waar ze echt van kunnen genieten. Een doordachte keuze voor een kerstpakket kan een langdurige positieve indruk achterlaten.

Een persoonlijk bedankje

Een eenvoudig, maar persoonlijk bedankje kan wonderen doen. Neem de tijd om handgeschreven dankkaarten te schrijven en laat je medewerkers weten hoeveel ze voor je organisatie betekenen. Dit persoonlijke gebaar zal zeker gewaardeerd worden..Het creëren van tastbare herinneringen versterkt de band met je team.

Een feestelijke werkplek

Versier de werkplek met feestelijke kerstversieringen. Het creëren van een gezellige sfeer draagt bij aan een positieve werkomgeving en laat zien dat je om de feestvreugde geeft. Overweeg om de werkplek te versieren met persoonlijke touchpoints, zoals foto's van leuke bedrijfsevenementen of kerstkaarten van medewerkers. Maar denk ook aan een kerstboom of oliebollen op kantoor. Zo wordt de werkomgeving niet alleen feestelijk, maar ook persoonlijk.

Een gezamenlijke kerstlunch

Organiseer een gezamenlijke kerstlunch of -borrel waarbij je alle medewerkers samenbrengt. Dit geeft hen de kans om te ontspannen, te kletsen en de feestdagen samen te vieren. Zo organiseren wij elk jaar een gezamenlijk kerstontbijt waar iedereen zelf wat meeneemt. Dit bevordert teambuilding en creëert een informele sfeer buiten de gebruikelijke werkzaamheden.

Erkenning en prijzen

Zet uitblinkers in het zonnetje met erkenning en prijzen. Creëer een systeem waarbij medewerkers elkaar kunnen nomineren voor hun prestaties en beloon ze met prijzen of certificaten. Dit niet alleen bevordert positieve competitie binnen het team maar toont ook aan dat hun bijdragen worden opgemerkt en gewaardeerd.

Flexibiliteit en tijd

Geef je medewerkers de flexibiliteit om hun werkuren tijdens de feestdagen aan te passen. Dit stelt hen in staat om meer tijd met hun dierbaren door te brengen, wat op zichzelf al een waardevol geschenk is. Een flexibel beleid toont begrip voor de persoonlijke behoeften van je medewerkers en kan de werk-privébalans verbeteren. Geef ze bijvoorbeeld eerder vrij op oudjaarsdag.

Een duurzame benadering

Overweeg om duurzame kerstcadeaus en -pakketten te geven. Dit laat zien dat je niet alleen om je medewerkers geeft, maar ook om het milieu. Kies voor milieuvriendelijke geschenken en verpakkingen om een positieve impact te maken. Het tonen van betrokkenheid bij duurzaamheid draagt bij aan het creëren van een bedrijfscultuur die zich bewust is van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Teamactiviteiten voor teambuilding

Organiseer teamactiviteiten die gericht zijn op verbinding en ontspanning. Dit kan variëren van een gezamenlijke filmavond tot teambuildingsspellen met een feestelijk tintje. Het bevorderen van een positieve teamdynamiek draagt bij aan een gezonde werkomgeving.

Familiegerichte evenementen

Betrek de families van je medewerkers bij de viering. Organiseer een familiedag of een kerstfeest waarin naasten van medewerkers welkom zijn. Dit versterkt de band tussen medewerkers en hun families, en het laat zien dat je het welzijn van het hele gezin waardeert.

Waardering tonen aan je medewerkers tijdens de feestdagen is een geweldige manier om de teamgeest te versterken en een positieve werkomgeving te bevorderen. Kies de aanpak die het beste bij je organisatie past en laat je medewerkers weten dat ze gewaardeerd worden, niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door. Het investeren in een positieve werkcultuur betaalt zich altijd terug in gemotiveerde en betrokken medewerkers.

Foto van auteur.
Jasmine Hakkert
Product Marketing Manager