14/3/2024

De vijf beste apps voor urenregistratie

3 minuten
Een vrouw kijkt naar haar telefoon terwijl ze achter haar laptop zit.

Het bijhouden van uren kan een tijdrovende en vervelende klus zijn, maar het is essentieel voor elk bedrijf om de productiviteit en efficiëntie te optimaliseren. Gelukkig zijn er tal van urenregistratie-apps beschikbaar om deze taak te vergemakkelijken en te automatiseren. In dit artikel bekijken we de vijf beste apps voor urenregistratie.

De voordelen van urenregistratie

Voordat we duiken in de wereld van urenregistratie-apps, laten we eens kijken naar waarom het bijhouden van uren zo belangrijk is. Het biedt verschillende voordelen voor zowel werkgevers als werknemers.

 • Efficiëntie verbeteren: Urenregistratie helpt bij het optimaliseren van werkprocessen. Het stelt bedrijven in staat om inzicht te krijgen in hoeveel tijd wordt besteed aan verschillende taken, projecten en klanten.
 • Nauwkeurige facturering: Voor bedrijven die factureren op basis van gewerkte uren, is nauwkeurige urenregistratie essentieel. Het voorkomt geschillen en zorgt ervoor dat je klanten correct worden gefactureerd.
 • Persoonlijke productiviteit: Voor werknemers biedt urenregistratie inzicht in hun eigen productiviteit en tijdsbesteding. Dit kan hen helpen hun taken beter te beheren en prioriteiten te stellen.
 • Wettelijke verplichtingen: In sommige landen zijn bedrijven wettelijk verplicht om urenregistratie bij te houden. Het niet voldoen aan deze verplichtingen kan leiden tot juridische problemen.

Nu we de voordelen begrijpen, laten we eens kijken naar de vijf beste apps voor urenregistratie die je kunnen helpen om deze voordelen te realiseren.

1. Workodo

Workodo is een alles-in-één platform dat niet alleen urenregistratie mogelijk maakt, maar ook personeelsplanning, afwezigheidsbeheer en meer. Deze app is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een geïntegreerde oplossing om hun operationele processen te stroomlijnen.

Voordelen van Workodo:

 • Geïntegreerd platform: Workodo biedt een oplossing voor eenvoudige urenregistratie en personeelsplanning , waardoor je al je operationele activiteiten op één plek kunt beheren.
 • Mobiele toegang: De mobiele app van Workodo stelt werknemers in staat om hun uren bij te houden, zelfs onderweg, wat handig is voor buitendienstmedewerkers.
 • Uitgebreide rapportage: De app biedt gedetailleerde rapportage mogelijkheden, zodat je een diepgaand inzicht krijgt in de gewerkte uren en personeelskosten.
 • Verlof- en verzuimbeheer: Naast urenregistratie kunnen werknemers ook hun verlof en ziekte beheren en doorgeven, wat medewerkerstevredenheid en transparantie verhoogt.

2. TimeChimp

TimeChimp is een gebruiksvriendelijke urenregistratie-app waarmee je in 28 seconden van uur naar factuur gaat. Met TimeChimp kunnen werknemers moeiteloos hun uren registreren en werkgevers hebben toegang tot handige tools voor rapportage en facturering.

Voordelen van TimeChimp:

 • Eenvoudige urenregistratie: TimeChimp biedt een intuïtieve interface voor het bijhouden van uren, waardoor werknemers snel en gemakkelijk hun tijd kunnen registreren.
 • Koppeling met boekhoudsoftware: De app kan eenvoudig worden gekoppeld aan boekhoudsoftware, wat de factureringsprocessen vereenvoudigt.
 • Facturering en projectbeheer: De app ondersteunt facturering en uitgebreid projectbeheer, waardoor je alle bedrijfsprocessen op één plek kunt beheren.
 • Inzicht in gewerkte uren: TimeChimp biedt gedetailleerde rapporten om inzicht te krijgen in de gewerkte uren en projectprestaties.

3. TrackingTime

TrackingTime is een veelzijdige urenregistratie-app die geschikt is voor zowel individuele gebruikers als teams. Deze app biedt uitgebreide functionaliteiten voor het bijhouden van tijd en is ideaal voor freelancers en kleine bedrijven.

Voordelen van TrackingTime:

 • Gebruiksvriendelijke interface: TrackingTime biedt een eenvoudig te gebruiken interface die perfect is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
 • Project- en taakbeheer: De app biedt  project- en taakbeheer, waardoor je nauwkeurig kunt bijhouden hoeveel tijd aan elk project wordt besteed.
 • Rapportagetools: Met TrackingTime kun je gedetailleerde rapporten genereren om inzicht te krijgen in de tijdsbesteding en kosten.
 • Integratie met andere apps: De app kan worden geïntegreerd met tal van andere tools en apps, waardoor je je workflow kunt optimaliseren.

4. Timely

Timely is een slimme urenregistratie-app die gebruikmaakt van automatische tijdregistratie om het bijhouden van uren te vereenvoudigen. De app volgt automatisch de tijd die aan verschillende taken en projecten wordt besteed, waardoor handmatige registratie overbodig wordt.

Voordelen van Timely:

 • Automatische tijdregistratie: Timely maakt gebruik van AI om tijd automatisch te registreren, wat tijdwinst oplevert.
 • Transparantie voor werknemers: Werknemers kunnen hun eigen tijdregistraties bekijken en bewerken, wat zorgt voor transparantie en verantwoordelijkheid.
 • Nauwkeurige facturering: De automatische tijdregistratie zorgt voor nauwkeurige facturering en voorkomt het verlies van factureerbare uren.
 • Projectbeheer: Timely biedt ook functies voor projectbeheer, waardoor je projecten efficiënt kunt beheren.

5. TSheets

TSheets is een urenregistratie-app van QuickBooks en is ideaal voor bedrijven die naadloze integratie met boekhoudsoftware nodig hebben. Deze app biedt geavanceerde tijd- en aanwezigheidsregistratie, inclusief GPS-tracking voor buitendienstmedewerkers.

Voordelen van TSheets:

 • Naadloze integratie: TSheets kan naadloos worden geïntegreerd met QuickBooks en andere boekhoudsoftware voor een gestroomlijnde boekhouding.
 • Geavanceerde tijdregistratie: De app biedt geavanceerde functies zoals GPS-tracking en tijdregistratie via mobiele apparaten.
 • Vakspecifieke oplossingen: TSheets heeft oplossingen voor specifieke sectoren, waaronder bouw, gezondheidszorg en professionele dienstverlening.
 • Ondersteuning voor Buitendienstmedewerkers: De GPS-tracking maakt het eenvoudig om de uren van buitendienstmedewerkers te registreren en te volgen.

Conclusie

Urenregistratie is van vitaal belang voor het optimaliseren van de operationele processen van een bedrijf. De bovengenoemde apps bieden uitgebreide functionaliteiten om urenregistratie te vereenvoudigen, zowel voor werknemers als werkgevers.  Met de juiste urenregistratie-app kun je nauwkeurige gegevens vastleggen, factureringsprocessen stroomlijnen en inzicht krijgen in de prestaties van je team. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient.

Klik hier om de urenregistratie van Workodo 14 dagen gratis uit te proberen.

Foto van auteur.